HOME ABOUT CONTACT POLICY SITEMAP FOLLOW

Wednesday, December 31, 2014

tata 2014

 
Assalamualaikum.2014 hampir melabuhkan tirainya.Tahun 2014 ini telah mengajar saya pelbagai perkara.Menjadikan saya lebih matang dan tabah menghadapi ujian.

Tuesday, December 30, 2014

10 perkara yang merosakkan otak

1.Tidak mengambil sarapan
pengambilan sarapan amat penting.sekiranya sarapan tidak diambil akan menyebabkan bekalan gula dalam darah rendah dan menyebabkan bekalan nutien kepada otak berkurangan seterusnya menyebabkan kemerosatan otak.

Friday, December 26, 2014

Ketenangan


Tumbuh-tumbuhan menari-nari
Mengikut rentak angin
Melakar sebuah lagu

Keindahan



Bintang berkerlipan
Menerangi kegelapan malam
Cahaya bulan terpancar
Menyinari langit

Thursday, December 25, 2014

Awan


Awan kebiru-biruan
Sedang menanti si mentari
Bagi menerangi bumi ciptaan-Nya

Tercari-cari


Tanganku terkapai-kapai
Fikiranku buntu
Hati ku resah
Demi mencari sebuah pengertian

Fakta sayur

Assalakualaikum.Anda stres?Badan anda berbau?Rambut gugur?Anda mengalami masalah seperti berikut?Saya mempunyai penyelesaiannya.Anda boleh mengatasi segala masalah tersebut dengan pengambilan sayur.

Diet gaya wawa

Assaamualaikum.Hari ini saya ingin memberi tips tentang diet.Tips ini saya peroleh daripada sebuah novel yang bertajuk 'Eee... Sayur' terbtan Galeri Ilmu.

Wednesday, December 24, 2014

Luahan seorang hamba



Kini ku sedari segalanya
Baru ku kenali diriku ini

Tuesday, December 23, 2014

My Class

Assalamualaiku.Annyeong.Alang-alang dah rajin nak update blog ni,Saya nak kongsi sikitlah mengenai kelas saya.Hayatilah ceritaku ini.

Monday, December 22, 2014

PT3 resault moment


#korang nak?buatlah sendiri tak pun beli ok!

Assalamualaikum.Woooo resaul PT3 dah pun keluar.Resault memang gempak.Tapi apa kesah memang itu hasil titik peluh saya.Wow!Resault tahun ni memang terbaik.Dalam seramai 122 orang tu seorang je dapat straight.Budak lelaki.Memang gempaklah budak tu.Budak tu memang pandai pun.Speaking kut dekat rumah.English memang terorlah.Congratulation ye budak!

Sunday, December 21, 2014

Terasa debarannya

Asslamualaikum.Aloha.Dup dup je jantung ni.Berdebar-debar.Esok Resault PT3 keluar.Saya selaku calon PT3 2014 of courselah berdebar.Kalau korang tanya saya 'agak-agak dapat berapa?' saya hanya mampu tersenyum.Saya pun tak tahu akan dapat berapa.

Friday, December 12, 2014

love


cinta.satu kalimah yang sukar ditafsirkan maknanya.apa itu cinta?setelah saya belek kamus dewan,cinta bererti perasaan sangat sayang kepada sesuatu.contohnya,negara,ibu bapa,adik-beradik.namun, masyarakat hari ini sering menyalah tafsirkan erti cinta.pada mereka cinta itu bererti perasaan sang terhadap insan yang berlainan jantina.

-->