HOME ABOUT CONTACT POLICY SITEMAP NEWS FOLLOW

Wednesday, June 11, 2014

Sabar


Menurut kamus dewan edisi keempat,sabar membawa maksud betah menahan penderitaan.Untuk pengetahuan,sabar ini terbahagi kepada 3 bahagian.

Friday, June 06, 2014

Tetamu dan tuan rumah


"Ų§Assalamualaikum,kak su.Idah ni."
"Waalaikumussalam,Idah.emm..lama tak dengar khabar.pasai pa hang telefon along ni tetiba je.mesti ada apa-apa kan?

Thursday, June 05, 2014

Ramadhan

AHH!!! TIDAK!!!
dah kenapa pula dengan najihah ni?tetiba je menjerit salam pun tak ada.
ish..ish..

ok,ok.sorry semua 

apa khabar semua?semoga semuanya sihat walafiat.sebenarnya sikat malas sudah berjinak dalam diri aku ni.makin hari makin malas tambah-tambah lagi kalau duduk dekat rumah.rasa malas je nak buat semua benda so macam mana ni? what should I do?

Monday, June 02, 2014

orphanage

assalamualaikum,whats app?
today I want to share with you a story.on 25 May 2014,a few of titanium batch had went to rumah anak yatim,rumah ilham.all the person at there are boys only.we had do some activity.
1.morning tea
2.usrah
3.pray dhuha together
4.tazkirah 7 minute
5.qasidah

kini hanya tinggal kenangan

.: ASSALAMUALAIKUM :.
Alhamdulillah,bersyukur kepada Allah kerana akhirnya telah selamat sampai ke rumah.kalau korang nak tau sebenarnya aku baru je balik dari asrama.but,WHY NOW???
bukan ke cuti mula rabu yang lalu.actually,aku ada perkampungan ilmu.ape benda tu? perkampungan ilmu itu sebenarnya kelas tambahan untuk budak form3,form4,form5.hari ni baru habis.
-->