HOME ABOUT CONTACT POLICY SITEMAP NEWS FOLLOW

Monday, March 06, 2017

Random


Assalamualaikum and hi. So, this is my first post for 2017. How are you? Nampaknya tarikh keputusan SPM 2016 sudah semakin hampir. Lagi 10 hari sahaja lagi. Jadi sudah bersediakah semua calon SPM 2016 untuk menerima keputusan? 


Walau apa pun keputusannya kita mesti terima dengan hati yang terbuka dan redha. Sentiasa bersyukur. Jadi mesti masing-masing dah merancang nak sambung bidang apa lepas ni. Mesti semua tengah sibuk servey mana-mana biasiswa dan buat kajian tentang bidang yang ingin diceburi. Walau apa pun bidang yang kita ceburi kita mesti ingat yang kita belajar adalah untuk ibadah kita. 

Barulah tip top bila kita belajar sambil niat untuk ibadah. Bukan setakat dapat ilmu je pahala pun dapat. Jadi di sini sambil-sambil anda semua baca post ni, aku nak minta doakan kami semua yang bakal ambil keputusan SPM 2016 pada 16 Februari 2017 ini. Semoga semua dapat keputusan yang cemerlang dan straight A+. 

Jadi kepada semua lepasan SPM apa yang anda seua sedang buat sekarang bagi mengisi masa lapang? Aku yakin mestti ada yang sedang bekerja, belajar, ambil kelas menjahit ke, dan juga ambil lesen kan? 

Ha sambil-sambil tu aku nak mempromote sikit business yang aku dan kawan aku buaat ni. Kami baru sahaja mula. Ha sambil-sambil scroll instagram tu apa kata mai singgah insta ni kejap dan tekan butang follow. 


Jadi buat sesiapa yang berminat bolehlah pm kami. Kalau tak nak beli pun follow kami pun dah cukup dah. Sebagai tanda sokongan anda semua. Terima kasih sangat-sangat. 

Ok sebenarnya lama menghilang ni nak edit blog. Kononlah nak berwajah baru. Tapi idea yang muncul tetap nak berwarna putih juga. Jadi aku pun ambil keputusan biar je warna putih. Simple. Tak adalah berserabut sangat. So that's it for this post. Hope the other post will come soon. 

9 comments:

Ana Fatihah said...

Wahhh, semoga maju jaya dlm bisness! Dan juga mendapat result yg baik untuk SPM. :)

Adam said...

Tentang bisnes tu saya tak paham bisnes apa. Maklumlah saya ni, tak berapa cerdik. Itu sebab saya tanya. Bertanya tu sebab tak tau. Bukan sebab lain.

Maisarah Humaira said...

wah..pandai lukis doodle ye. bagus :)

Inani Hazwani said...

Goodluck untuk result spm nanti & semoga dimurahkan rezeki :)

Nurul Najihah said...

@Ana Fatihah terima kasih lagipun business ini sampingan sahaja bagi mengisi masa kekosongan

Nurul Najihah said...

@Adam tak apa jangan segan-segan bertanya awak boleh baca keterangan lebih lanjut di entry ni https://thisisme-38.blogspot.my/2017/03/nuruls-craft.html

Nurul Najihah said...

@Maisarah Humaira bolehlah sikit-sikit tak berapa pro lagi

Nurul Najihah said...

@Inani Hazwani syukran for you too

Adam said...

Terima kasih nurul.

-->