Monday, April 24, 2017

Kegelapan


Aku kebuntuan
Di manakah aku berada?
Kenapa semuanya gelap?
Di mana manusia yang lain?

Sunday, April 23, 2017

Segmen Pencarian Bloglist Peaceful by Najihah Tamat


Assalamualaikum guys. Jadi secara rasminya hari ini Segmen Pencarian Bloglist Peaceful by Najihah telah tamat. Terima kasih kepada semua yang sertai dan memberi sokongan secara lansung dan tidak lansung.

Saturday, April 22, 2017

Majlis Anugerah Cemerlang MAIWP

Assalamualaikum semua. Akhirnya berkesempatan juga aku nak tulis post ini. Hampir seminggu tertangguh nak tulis post ni. Hehe itulah agak sibuk sedikit. Pada Isnin yang lalu bersamaan tarikh 17 April 2017, pihak Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) telah mengadakan satu majlis anugerah cemerlang. Majlis ini diadakan hasil gabungan 5 buah sekolah yang berada di bawah MAIWP iaitu SMA  MAIWP KL, SMISTA, SMA MAIWP LABUAN, Pondok Moden Al-Abaqirah dan Darul Kifayah. 

Monday, April 17, 2017

Tarikh Tutup Segmen Pencarian Bloglist Peaceful by Najihah


Assalamualaikum semua. Segmen Pencarian Bloglist Peaceful by Najihah bakal tiba ke penghujungnya. Segmen ini bakal berakhir pada 22 April 2017. Buat semua peserta anda boleh menyemak nama anda di sini. 

Sunday, April 16, 2017

My New Header

Assalamualaikum and hi. Did you guys see new thing in my blog? Yes, my header. I had changed my header on 14 April 2017. So what is your comment for my new header?

Saturday, April 15, 2017

Ingin Aku Berhenti


Akan ada satu saat
Kita berasa
Betapa lelahnya kita
Untuk meneruskan semua ini

Wednesday, April 12, 2017

Officially Deactived


Assalamualaikum and hi. On 10 April 2017 officially I had deactived one of my media social. I deactived it because I didn't use it frequently and others several reason. What media social I had deactived? Ahaaa.. I had deactived my facebook account. So if you search my account maybe you will not meet it anymore.

Tuesday, April 11, 2017

Study Habits Questonnaire


This post had been inspired by Shaf. So in this post I will share my habits study during I was in high school based on the question below:

Monday, April 10, 2017

My Dream Place


Assalamualaikum guys. There are several countries that I really want to go. It has being my dream for a long time ago. Every time I saw any person went there I feel like 'Oh my.... When I can go There...', 'Wow! It's really wonderful to go there'. 

Monday, April 03, 2017

Senarai Peserta Pencarian Bloglist Peaceful by Najihah

Jadi ini adalah senarai para peserta segmen pencarian bloglist peaceful:
  1. Farhana
  2. Zafirah Nazri
  3. Mya Rosli
  4. Tiara Sapphire
  5. Farah Wahidah
  6. Mrs Pip
  7. Amy Hilmirda Daud 

Bloglovin

Assalamualaikum. Dijemput kepada para blogger sekalian untuk follow bloglovin saya. Saya baru sahaja membuatnya. Masih berjinak-jinak untuk menggunakannya.


Thursday, March 30, 2017

Segmen Pencarian Bloglist Peaceful by Najihah


Assalamualaikum. Buat pertama kalinya aku membuat segmen. Tujuannya segmen ini adalah untuk mencari senarai bloglist untuk diletakkan dalam blog peaceful ini. Memandangkan blog ini belum ada lagi senarai bloglist, jadi aku bercadang untuk meletakkannya. Tapi tak tahu nak letak blog yang mana satu. Jadi buat yang berminat marilah join segmen ini. Sambil-sambil anda sertai anda juga boleh blogwalking ke blog para peserta. Jangan risau. Syarat- syaratnya mudah sahaja.

Tuesday, March 28, 2017

Nuruls Craft


Assalamualaikum semua. Apa itu Nuruls Craft? Ha... Nuruls Craft ni merupakan nama perniagaan yang aku dan kawan aku buat. Hari tu akau ada perkenalakan. Buat yang tak berkesempatan nak baca boleh baca di sini.

Monday, March 27, 2017

Unfortunately Meet

Assalamualaikum. Banyak pula post aku kali ini ye. Hehe. Itulah selama ini nak post tapi agak sedikit sibuk. Ini bila dah lapang sedikit bolehlah aku kongsikan sedikit cerita. Jadi berdasarkan kepada tajuk post aku kali ini, agak-agak apa yang aku jumpa tu ye? Barang ke orang? Ha... kalau nak nak tahu kenalah baca sampai habis.

Aku jumpa ni pun baru-baru juga. Beberapa hari yang lalu iaitu pada 25 Mac 2017. Jadi kepada sesiapa yang ada sambut hari lahir pada tarikh tersebut aku ucapkan selamat ulang tahun. 

Result SPM 2016

Assalamualaikum and hi. Rasa macam terlalu terlambat je nak cerita tentang keputusan SPM ni. Tapi tak apa aku nak cerita juga. Seperti yang semua sedia maklum 16 Mac 2017 tarikh keramat buat semua calon SPM 2016. Pada tarikh tersebut keputusan SPM telah dikeluarkan. Dan aku juga tergolong dalam calon SPM 2016.

Wednesday, March 08, 2017

KITA


Terima kasih
Kerana hadirkan perasaan ini
Rasa kasih dan sayang
Pada mereka

Monday, March 06, 2017

Random


Assalamualaikum and hi. So, this is my first post for 2017. How are you? Nampaknya tarikh keputusan SPM 2016 sudah semakin hampir. Lagi 10 hari sahaja lagi. Jadi sudah bersediakah semua calon SPM 2016 untuk menerima keputusan? 
-->