HOME ABOUT CONTACT POLICY SITEMAP FOLLOW

Thursday, January 01, 2015

Tips Belajar


1.Minum kopi
2.Makan coklat
3.Sediakan highlight atau pen warna-warni banyak-banyak

4.Buat nota yang menarik supaya bersemangat nak baca
5.Buat peta minda
6.Kalau penat rehat sekejap tapi jangan lama-lama dalam 5 minit je tau.
7.Sebelum study settlekan dulu hal-hal yang belum settle
8.Jaga hububgan keluarga dan kawan
9.Buatlah study group dekat tempat yang best macam taman ke.
10.Jangan stress sangat.Tak elok.
11.Baca dan fahaminya.Tak faham tanya kawan or cikgu.
12.Minta doa dan restu ibu bapa.
13.The most important jaga hubungan dengan Allah.
14.Cuba amalkan qiamullail everyday.Tak pe perlahan-perlahan ok!
15.After qiamullail korang bolehlah study or buat revision.Pagi-pagi ni waktu yang terbaik untuk kita      belajar.Otak masih fresh.

Tips-tips ini separuh dari Shazleen separuh dari pengalaman sendiri.

No comments:

-->