HOME ABOUT CONTACT POLICY SITEMAP NEWS FOLLOW

Monday, December 22, 2014

PT3 resault moment


#korang nak?buatlah sendiri tak pun beli ok!

Assalamualaikum.Woooo resaul PT3 dah pun keluar.Resault memang gempak.Tapi apa kesah memang itu hasil titik peluh saya.Wow!Resault tahun ni memang terbaik.Dalam seramai 122 orang tu seorang je dapat straight.Budak lelaki.Memang gempaklah budak tu.Budak tu memang pandai pun.Speaking kut dekat rumah.English memang terorlah.Congratulation ye budak!



Tapi seriously saya kata suasananya tak lansung macam hari penting.Hari ambil resault periksa besar.Datang ambil resault balik.Macam tu je.Boring sangat.

Alang-alang dah buka cerita hari resault ni kan,apa lagi saya pun nak cerita sikit lah pengalaman ambil resault tu.Bangun pagi pukul 5.10.Iron baju,main lappy,mandi bersiap.And then,dalam pukul 6 lebih tu keluar rumah hantar adik pergi rumah pengasuh.Ok,saya tahu cerita ni memang boring.Tapi jangan berhenti baca teruskan baca.After that,my mom hantar kat sekolah.

Time dalam perjalanan tu memang berdoalah harap-harap jamed ke,supaya lambat sikit.Nak tahu sebab apa?Sebabnya time tu baru pukul 7 lebih nak pukul 8.00.Padahal ambil resault pukul 9.00.
Jalan punya jalan sampai sekolah pukul 8.00.Hoho memang tak ada oranglah kan.Saya duduk dekat tangga kayu sebab tempat tu tersorok sikit.Tak delah tersorok pun tapi sebab tak ada orang dekat sekolah tu dia macam tersorok sikitlah.Selama sejam aku tunggu.

Pukul 8.50 Aisyshah sampai.Kitaorang berborak pastu amik resault.Tapi sebelum tu kitaorang tunggu dulu dekat tangga besar.Time tu memang berdebarlah.Duk fikir gred turun ke?Lepas tu nampak ada seorang budak ni dah ambil resault.Kitaorang pun pergilah.

Time masuk dewan tu berdebar sangat rasanya.Time ambil tu tak tengok lagi dapat berapa.Bila dah pergi jauh sikit dari cikgu baru tengok.Saya pun redha je sebabnya sebelum ni dah tahu markah.Bila tengok tu kan memang hati ni kata nampak sangat gred tak turun.Mana taknya kan dah tahu markah so boleh agaklah.

Lepas tu,kitaorang pergi surau kuarters.Borak-borak kejap pastu sembahyang.And then pergi koperasi beli buku.bila pergi koop tu jumpalah kawan-kawan yang lain.Akak senior pun ada.Alang-alang akak-akak dah ada kat situ,kitaorang pun tanya berapa banyak buku yang diperlukan.Pastu kitaorang borak-borak time beratur.Sementara tunggu giliran.Yang jaga koop tu Kak Soleh dengan Cikgu Salina.Saya punya barang tak adalah banyak mana just beli 1buku nota,1buku tulis rumi dan buku balik bermalam.Tadi bayar sampai beratus.Mana taknya buku azhari dah 65 ringgit masuk dengan pas pelajar dengan yuran SMA.Ya,tahun depan saya ambil exam SMA pula.Doakan saya.

Lepas itu,Aisyshah balik.Saya pun membawa diri ke tangga kayu tu sementara tunggu my mom.Memang boringlah.But sebelum tu saya jumpa dengan Lyana dan Farah bagi ambil novel.Saya beli novel daripada diaorang.Ummm bagi mengisi kebosanan saya pun bacalah novel tu.Saya beli 3 novel kesemuanya.Sekarang ni dah habis satu saya baca.Itulah yang membuatkan saya sedikit gembira hari ini.Dapat novel baru.

About dalam pukul 12.00 tu my mom datang dan saya pun balik.Balik je rumah terus sambung baca novel tadi.Tup,tup dah habis dah baca.Dahlah saya pergi sembahyang dulu.Kawan-kawan jangan lupa solat ye.Tata.

No comments:

-->