HOME ABOUT CONTACT POLICY SITEMAP NEWS FOLLOW

Tuesday, December 23, 2014

My Class

Assalamualaiku.Annyeong.Alang-alang dah rajin nak update blog ni,Saya nak kongsi sikitlah mengenai kelas saya.Hayatilah ceritaku ini.


Kelasku diberi nama 3Adni.Tetapi kami menggelarkannya Adni's Galaxy.Kedudukan kelas ini di Tingkat 4 hujung sekali.Jadi tidah hairanlah kalaau kami sering ketinggalan kalau ada ITQAN.Pemberitahuan Tempat ITQAN mesti kami menjadi orang terakhir.Tetapi kalau kelas Tafsir Hadith mesti kami kelas pertama yang tahu sebabnya inilah kelas kegemaran ustaz.Mana taknya Ustaz kenal denagn ketua kelas kitaorang dulu masa first time mengajar.

Ahli kelasku seramai 25 orang.Kelas ini special sikit sebabnya kitaorang hanya boleh keluar masuk dengan pintu depan.Pintu belakang kelas tu kunci.Dari first day sekolah lagi.Sampailah ke akhir tahun tak terbuka juga pintu tu.Tak apa ada hhikmahnya.

Budak kelas saya memang macam ragam.Tetapi diaoranglah yang terbaik.Ahli kelas ini semuanya perempuan.Nama guru kelas saya Puan Roslina.Mengajar subjek Geografi.Sabar melayan kerenah kami.Especially time buat kerja kajian tu.Memang cikgu banyak bersabarlah.Sampai naik pening kepala cikgu memikirkan kami punya PT3 tu.Mana taknya time hari terakhir tempoh tugasan itu pun kami tak siap lagi kerja kajian itu.

Nama tuk ketua kelas saya ini Amirah Nabilah.Macam nama panggilan dia ada.Yang utamanya Amira.Tapi macam-macam nama kitaorang reka untuk dia.Tuk ketua punya pembantu pula namanya Wan Nur Atiqah.Tapi kami panggil Wan Nur.Dulu time form1 kitaorang panggil Atiqah.Tapai,disebabkan ramai sangat Atiqah dalam batch kitaorang ada orang pergi tukar nama panggilannya jadi Wan nur.*actually tak adalah ramai mana 3 je.Our secretary pula namanya Ume Ayman.Panggil dia Umme.Anak bongsu dalam keluarga.Tugas dia tulis jadual kelas setiap hari dalam buku kawalan kelas and dapatkan tandatangan guru yang masuk kelas.Accountant kelas saya ini bernama Nurul Haziqah.Panggil Haziqah.Kesian dia ni pening kepala memikirkan pasal duit.Macam-macam duit kena pegang.Duit kelas,duit buku,duit baju.Duit buku tu pula untuk setiap Subjek.

Hoho.Ketua kebersihan kelasa saya ialah saya sendiri.Ketua keceriannya pula Hayati.Dia ni memang senyap je dalam kelas.Tapi kalau dah rapat tu macam-macam cerita.Lagi-lagi kalau orang tu minat korea.Saya duduk sebelah dia naik muak dah kalau dengar cerita dia dengan kawan yang lain.Maklumlah saya ni tak minat sangat korea.Suka tengok cerita korea tapi tak pernah tahu tajuk dia apa.

Kelas saya ini ada 4orang BKP,4 BADAR,3 PRS,2 PPS.Yang selebihnya murid biasa.Time ITQAN kitaorang selalu bergabung dengan kelas Naem.Maklumlah guru yang mengajarnya sama.2 subjek je yang bergabung dengan kelas Firdaus iaitu Bahasa Arab dan Bahasa Melayu.Dahlah kelas lelaki.Macam-macam ragam.

Guru yang mengajar kelas saya memanglah ramai.Ini gurunya:
-Cikgu Hayati:BM
-Teacher Ainnur-English*sebelum ini teacher Muni
-Cikgu Rafidah-Math*tapi sebelum ini cikgu Zuraina yang ajar
-Cikgu Nadia Saidon-Sains
-Cikgu Zuriani-Sejarah
-Cikgu Roslina-Geografi
-Ustazah Nadiah Hadri-PAI
-Ustazah Suriani-BA
-Cikgu Wani-KHB
-Cikgu Zaiton-Sivik dan PJ
-Ustazah Rozita-Tarikh Islami
-Ustaz Ihsan-Tafsir hadith
-Ustaz Syukri-Tauhid Feqah
-Ustaz Asyraf-Mutolaah Insya'
-Ustaz Habib-Quran tajwid
-Ustazah Halimah-Nahu sorof

Ok sekarang kita cerita pula mengenai budak kelas saya.
-Batrisyia:BKP,biro disiplin,amat mematuhi peraturan,pandai math,baik,budak aras 4
-Aisyshah:BADAR,lajnah dakwah,baik,sopan santun,suka baca buku,pandai bahasa arab,duduk aras5,penolong lajnah publisiti tahun depan
-Hanis Husairi:murid biasa,minat warna pink,suaranya memang kuat,wajahnya licin berseri tnpa jerawat,mesra dengan orang,duduk aras1
-Umi Musfirah:PRS,baik,ahli usrah saya time f.1 dan f.2,suka cubit pipi orang
-Hajar:BADAR,comel,suka buat muka comel,senang dibuli,baik,pandai,aras 3,naqibah
-Nurul:BADAR,baik,positif,sama aras dengan saya masa form2,budak aras4,banyak gula-gula
-Atiqah Ahir:murid biasa,ganas juga orangnya,baik,pandai melukis,aras 6
-Emisha:PPS,baik,minat korea,aras 4
-Masyitah:BKP,biro keberia,kreatif,menjual tudung dan skirt,manja,baik,aras 6
-Wan Nur:murid biasa,baik,manja,suka tidur,orang belajar dia nak beborak orang beborak dia belajar,aras 3
-Ain Nurhana:PPS,baik,senyap
-Dalyla:PRS,comel,suka menyanyi,baik,satu-satunya pelajar yang berkita-awak,aras 3
-Umme:murid biasa,baik,pandai,teror BM
-Hannani:BKP,biro sukan,pandai,annoying,baik,minat warna pink,aras 5
-Mahira,murid biasa,suka baca novel.baik
-Hanis Afiqah:murid biasa,bik,suka menghilang,kreatif,bab melukis nombor 1,ras 6
-Haziqah:murid biasa,baik,suka mengira,pandai,suka bawa roti pergi sekolah,aras 3
-Balqis:BADAR,pandai,bahasa arab nombor 1,selalu busy,aras 4,rapat dengan semua cikgu
-Anis:PRS,pandai,suka makan,cantik,aras 2
-Hayati:murid biasa,baik,kreatif,kadang-kadang annoying,aras 6
-Sakinah:murid biasa,sempoi,baik
-Ain Nadhirah:murid biasa,pandai,baik,aras 1
-Aini:BKP,biro sukan,orang selalu kata kitaorang ni kembar padahal muka tak sama pun,kreatif,pandai melukis,aras 6
-Amirah:murid biasa,baik,memendam perasaan

itulah kisah budak kelas yang macam-macam ragam.Habis PT3 tak ada apa nak buat waktu prep kitaorang pun apa lagi berselfie je kerja.Namak cikgu lari duduk tempat terus senyap.Rntah sekelas lagi ke tidak dengan diaorang ni.Bye.


No comments:

-->