HOME ABOUT CONTACT POLICY SITEMAP FOLLOW

Wednesday, December 31, 2014

tata 2014

 
Assalamualaikum.2014 hampir melabuhkan tirainya.Tahun 2014 ini telah mengajar saya pelbagai perkara.Menjadikan saya lebih matang dan tabah menghadapi ujian.

Tuesday, December 30, 2014

10 perkara yang merosakkan otak

1.Tidak mengambil sarapan
pengambilan sarapan amat penting.sekiranya sarapan tidak diambil akan menyebabkan bekalan gula dalam darah rendah dan menyebabkan bekalan nutien kepada otak berkurangan seterusnya menyebabkan kemerosatan otak.

Friday, December 26, 2014

Ketenangan


Tumbuh-tumbuhan menari-nari
Mengikut rentak angin
Melakar sebuah lagu

Keindahan



Bintang berkerlipan
Menerangi kegelapan malam
Cahaya bulan terpancar
Menyinari langit

Thursday, December 25, 2014

Awan


Awan kebiru-biruan
Sedang menanti si mentari
Bagi menerangi bumi ciptaan-Nya

Tercari-cari


Tanganku terkapai-kapai
Fikiranku buntu
Hati ku resah
Demi mencari sebuah pengertian

Fakta sayur

Assalakualaikum.Anda stres?Badan anda berbau?Rambut gugur?Anda mengalami masalah seperti berikut?Saya mempunyai penyelesaiannya.Anda boleh mengatasi segala masalah tersebut dengan pengambilan sayur.

Diet gaya wawa

Assaamualaikum.Hari ini saya ingin memberi tips tentang diet.Tips ini saya peroleh daripada sebuah novel yang bertajuk 'Eee... Sayur' terbtan Galeri Ilmu.

Wednesday, December 24, 2014

Luahan seorang hamba



Kini ku sedari segalanya
Baru ku kenali diriku ini

Tuesday, December 23, 2014

My Class

Assalamualaiku.Annyeong.Alang-alang dah rajin nak update blog ni,Saya nak kongsi sikitlah mengenai kelas saya.Hayatilah ceritaku ini.

Monday, December 22, 2014

PT3 resault moment


#korang nak?buatlah sendiri tak pun beli ok!

Assalamualaikum.Woooo resaul PT3 dah pun keluar.Resault memang gempak.Tapi apa kesah memang itu hasil titik peluh saya.Wow!Resault tahun ni memang terbaik.Dalam seramai 122 orang tu seorang je dapat straight.Budak lelaki.Memang gempaklah budak tu.Budak tu memang pandai pun.Speaking kut dekat rumah.English memang terorlah.Congratulation ye budak!

Sunday, December 21, 2014

Terasa debarannya

Asslamualaikum.Aloha.Dup dup je jantung ni.Berdebar-debar.Esok Resault PT3 keluar.Saya selaku calon PT3 2014 of courselah berdebar.Kalau korang tanya saya 'agak-agak dapat berapa?' saya hanya mampu tersenyum.Saya pun tak tahu akan dapat berapa.

Friday, December 12, 2014

love


cinta.satu kalimah yang sukar ditafsirkan maknanya.apa itu cinta?setelah saya belek kamus dewan,cinta bererti perasaan sangat sayang kepada sesuatu.contohnya,negara,ibu bapa,adik-beradik.namun, masyarakat hari ini sering menyalah tafsirkan erti cinta.pada mereka cinta itu bererti perasaan sang terhadap insan yang berlainan jantina.

Sunday, September 21, 2014

heart


today I want to share with you about heart.hati kita ini perlulah dipenuhi dengan kasih sayang dan rasa cinta kita kepada Allah.barulah hati kita ini tidak mudah ada rasa cinta kepada manusia.lebih-lebih lagi kepada yang berlainan jantina.

Thursday, September 18, 2014

Snacking

anda sukakan snacking?apa itu snacking?snacking ialah makan di antara dua waktu makan utama.tetapi,memakan apa-apa jenis makanan yang bukan hidangan utama juga dipanggil snacking.
ada sesetengah individu yang berpendapat bahawa snacking boleh menggemukkan.tetapi,bilangan yang suka snacking juga ramai.jadi,macam mana?

Saturday, September 13, 2014

Simfoni Lagu


untuk kali ini saya nak kongsi sebuah lirik lagu yang telah digubah oleh saya dan kawan-kawan.harap korang dapat manfaatkan lagu ini.

Monday, September 01, 2014

Tutup Aurat?Err..


dunia sekarang sudah berubah.perkara yang tidak biasa sudah dianggap biasa seperti membuka aurat.apa itu aurat?aurat itu adalah bahagian tubuh badan yang wajib kita tutup daripada dilihat oleh orang yang bukan mahram kita.bagi lelaki auratnya dari pusat hingga ke lutut.bagi perempuan pula seluruh tubuh badan kecuali muka dan tapak tangan.

Tiada Istilah Stres



Stress??? Siapa kata dalam dunia ini ada istilah stress.itu semua hanyalah dugaan dan cubaan daripada Allah.Kali ini aku kongsi cara menghadapi ujian daripada Allah

Wednesday, June 11, 2014

Sabar


Menurut kamus dewan edisi keempat,sabar membawa maksud betah menahan penderitaan.Untuk pengetahuan,sabar ini terbahagi kepada 3 bahagian.

Friday, June 06, 2014

Tetamu dan tuan rumah


"Ų§Assalamualaikum,kak su.Idah ni."
"Waalaikumussalam,Idah.emm..lama tak dengar khabar.pasai pa hang telefon along ni tetiba je.mesti ada apa-apa kan?

Thursday, June 05, 2014

Ramadhan

AHH!!! TIDAK!!!
dah kenapa pula dengan najihah ni?tetiba je menjerit salam pun tak ada.
ish..ish..

ok,ok.sorry semua 

apa khabar semua?semoga semuanya sihat walafiat.sebenarnya sikat malas sudah berjinak dalam diri aku ni.makin hari makin malas tambah-tambah lagi kalau duduk dekat rumah.rasa malas je nak buat semua benda so macam mana ni? what should I do?

Monday, June 02, 2014

orphanage

assalamualaikum,whats app?
today I want to share with you a story.on 25 May 2014,a few of titanium batch had went to rumah anak yatim,rumah ilham.all the person at there are boys only.we had do some activity.
1.morning tea
2.usrah
3.pray dhuha together
4.tazkirah 7 minute
5.qasidah

kini hanya tinggal kenangan

.: ASSALAMUALAIKUM :.
Alhamdulillah,bersyukur kepada Allah kerana akhirnya telah selamat sampai ke rumah.kalau korang nak tau sebenarnya aku baru je balik dari asrama.but,WHY NOW???
bukan ke cuti mula rabu yang lalu.actually,aku ada perkampungan ilmu.ape benda tu? perkampungan ilmu itu sebenarnya kelas tambahan untuk budak form3,form4,form5.hari ni baru habis.

Friday, March 28, 2014

zina?how it happen?and how to avoid it?


friends before I start my about our topic,may I ask you a question?
what is your opinion about zina?how come this thing happen?

jaga hati?penting ke?

apa khabar hati kita?
masih bersih or dah mula tumbuh tompok2 hitam???


moga2 hati kita bersih dari tompok2 hitam~
-->